top of page
Prikken en beluchten

Prikken en beluchten

Groot & klein onderhoud

Groot & klein onderhoud

Bezanden Greens

Bezanden Greens

Aanleggen en onderhouden van golfbanen

 

Om een golfbaan aan te kunnen leggen is er meer nodig dan alleen verstand van het grondwerk. Voor het aanleggen van een golfbaan komt heel wat kijken. Het grondwerk moet goed zijn. Er moet gekeken worden naar de afslagen en greens of die technisch goed komen te liggen. Kunde van het gras, de soorten en de opbouw van de greens. Daarbij moet er enige kennis zijn van de sport om dit allemaal goed te kunnen doen.Voor „Leef Buiten” is dat allemaal geen probleem. Wij staan graag voor u klaar met advisering, aanleg en onderhouden van deze terreinen.

Uitdadingen in de golfbaan

Een golfbaan is uiteraard pas echt compleet wanneer er de nodige uitdagingen in zitten, zoals waterpartijen en bunkers. Deze vormgeving van een aan te leggen golfbaan wordt in overleg met de klant gedaan. Daarbij kan er naar wens gekozen worden voor natuurlijke gras greens of kunstrof greens.

 

Opbouw Greens

Om de greens op te kunnen bouwen moet er gekeken worden naar de grondsoort waar de baan op komt te liggen. De onderrond moet voldoende gestabiliseerd zijn om verzakkingen tegen te gaan. De afwatering moet goed zijn. Indien nodig een drainage. Er moet gekeken worden waar precies de besproeiing moet komen om optimale greens te krijgen. Wanneer de green aangelegd wordt door ons zal deze opgebouwd worden met verschillende grondlagen en dressgrond, passend zijn bij de grond die eronder al ligt. Dan zal de green met een speciaal gras mengsel worden ingezaaid.

 

Greens met kunstgras

Steeds vaker worden er bij professionele golfclubs en golfbanen oefenterreinen aangelegd met kunstgras. Ook bij het aanleggen van de greens komt dit steeds vaker voor. Kunstgras heeft de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling meegemaakt, waardoor de kwaliteit steeds beter geworden is. Zo is het ook mogelijk om in de winter goed te kunnen blijven golfen. Al deze dingenbehoren tot de mogelijkheden. 

 

Oefengreen bij u thuis

Voor de echte golf liefhebber is het natuurlijk prachtig wanneer het putten gewoon thuis geoefend kan worden. Leef Buiten legt zowel tuinen aan als golfbanen. Hierdoor kunnen wij ook een green in uw tuin aanleggen. Dit kan zowel met kunstgras als met echt gras. U krijgt van ons dan ook een duidelijke instructie bij hoe de green te onderhouden, zodat ze snel en kort blijven. Het onderhoud van de kunstgras green is zeer beperkt.

 

bottom of page